*Kenmerken van het bevallingsbad

 

Heb je het filmpje kunnen bekijken? Wat een prachtige bevalling was dit! Zie jij jezelf al in het bevallingsbad? Gedragen door het water en ondersteund door de warmte van het water.

Voordelen van een badbevalling                         

Het water zorgt ervoor dat bewegen een stuk makkelijker gaat. Je bent gewichtsloos, waardoor het aannemen van verschillende houdingen in het water stukken minder zwaar is dan buiten het water.

In veel gevallen gaat de bevalling in water geleidelijker. Het prettige is dat je perineum hierdoor ook geleidelijker oprekt en door het warme water soepeler is. De kans op scheuren of een knip is veel kleiner.

Water werkt ontspannend. Wanneer je lichaam ontspant, maakt het endorfine aan. Endorfine heeft een pijnstillende werking, waardoor je je weeën beter op kunt vangen en er minder behoefte is aan pijnstilling.

Als partner is een bevalling in bad ook zeer prettig. Als partner maak en voel je jezelf nuttig door onder andere het bad op te zetten, het bad te vullen en het water op temperatuur te houden.

Het water zorgt voor een rustiger overgang voor de baby vanuit de baarmoeder.

Merk: 

Birthpool in a box Eco. Dit is een

Inhoud en afmetingen

 

Binnen 142 x 114 x 69cm

Buiten 193 x 165 x 76 cm

Volume 650 liter

Binnenhoes

De binnenhoes bedekt de volledige binnenzijde van het bad, inclusief de handvatten, voor een veilige en hygiënische badbevalling. De slanghouder zorgt voor het makkelijker vullen van het bad. De hoezen zijn gemaakt van pvc volgende Europese milieu norm en latexvrij.

Handvaten

Moeders hebben gevraagd om handvaten  aan de zij- en bovenkant om zo controle te hebben over hun bewegingen in het water.

Bekerhouder

Makkelijk je fles/drinkbeker binnen handbereik.

In hoogte aan te passen

Verloskundigen hebben aangegeven dat sommige moeders een lagere zijkant nodig hebben om makkelijker in en uit te stappen. Door de drie aparte luchtkamers is de hoogte aan te passen.

Ruimte voor je partner

Het “normaal” bad heeft genoeg ruimte voor je partner, mocht hij/zij ook willen instappen. Veel koppels houden van de intimiteit en gedeelde ervaring van het samenzijn in het bad.

Zitje

Het opblaasbare zitje is een comfortabele plek om te zitten, om na de bevalling in bad met de baby te kunnen ontspannen.

Eivormig bad

Sommige moeders willen graag knus zitten, terwijl anderen behoefte hebben aan ruimte. Daarom is het bad aan de ene zijde iets smaller en aan de andere zijde juist weer breder.

Bodem

Moeders willen comfort op de bodem van het bevallingsbad. Al onze baden hebben een zachte opgeblazen vloer en de witte vloer vergroot de zichtbaarheid voor de verloskundige.

Huur bij Wieg Huren een professioneel bevallingsbad.

Ons professioneel bevallingsbad word in week 36 van je zwangerschap thuis bezorgd met de post of het bevallingsbad is op te halen in Brummen. Waarom levering in week 36? Ik vind het belangrijk dat het bad op tijd bij je binnen is. Als de doos of koffer bij je binnen is moet je alles eerst een bekijken. Wat zit er allemaal bij en wat kan ik ermee. Hier heb je dan in die week mooi de tijd voor om rustig door te lezen en uit te proberen. Het opzetten is zeker niet moeilijk maar passen bijv. de koppelstukken voor op de kraan op jullie kraan? Heb je een plavuizenvloer in de kamer dan doe je er slim aan om iets van een deken onder het bad te leggen. Allemaal dat soort praktische dingen kun je dan regelen in die week.

De huurperiode loopt van week 36 van je zwangerschap t/m week 42+. Als je bevallen bent mag het bad weer retour. Het bad lever je na gebruik weer in bij een Postnl punt bij jou in de buurt of terug te brengen bij ons in Brummen. Heb je andere wensen qua bezorging en retour laat het ons dan weten.