Even voorstellen

Mijn naam is Susanne Rougoor-Unk, moeder van 3 prachtige meiden. Ik woon samen met mijn man en 3 dochters in Brummen en mijn leeftijd is 33 jaar!

 Ik gun elke baby een mooie start naast zijn/haar ouders!

Ik ben bijna 24 uur, 7 dagen per week te bereiken.  Net als bij de kraamzorg en je verloskundige is het soms niet te plannen wanneer je baby geboren wordt. Soms hebben aanstaande ouders al een wieg gereserveerd staan maar spoed aanvragen krijgen wij ook veel. Of als je eerder bevalt dan dat de wieg gereserveerd staat. Daarom is het heel lastig om vaste openingstijden te hebben. Ik werk vanuit huis, dus als je belt kan het zijn dat je wat leuke kindergeluiden hoort op de achtergrond.

Wat kan je van mij verwachten als je een wieg of product gaat huren.  Het meeste contact zul je met mij hebben. Maar ook Rik of Riet nemen soms mijn taken waar. Communicatie gaat over het algemeen via de mail maar het kan ook anders als dat prettiger is. Ik help je graag met mee denken om een juiste keuze te maken met de wieg. Krijg je bijv. een keizersnee dan zal ik altijd je even wijzen op de co sleepers die wij hebben.

De wiegen en bedlinnen is allemaal schoon en gewassen. De wieg of ander product verpakken wij allemaal netjes en feestelijk. Het is dus een feestje om de wieg te ontvangen van de postbode.

 Dit ben ik met Chloé. Foto is genomen in juli 2017. 

In 2015 ben ik gestart met Wieg Huren. Een wieg heb je in tegenstelling tot een ledikant niet zn lange periode nodig, dat zou gelijk 1 van de redenen kunnen zijn dat je een wieg gaat huren bij ons. Tijdens mijn eerste zwangerschap hebben wij een wieg gekocht. Wieg Tim. Noa onze oudste dochter is ter wereld gekomen door middel van een keizersnee. ( Had ik toen maar geweten van het bestaan van co sleepers) Sterre is in 2015 geboren. In de kraamweek wilden ik heel graag een andere wieg. Maar op Marktplaats was niks te vinden in de buurt of op mijn berichten werd niet of nauwelijks op gereageerd. Tijdens mijn zoektocht kwam ik al wel tweelingwiegen verhuur tegen en met deze gedachten en mijn zoektocht naar een co sleeper werd ook in 2015 Wieg Huren geboren!
Ondertussen hebben wij meer dan 150 wiegen. Wij hebben 4 verschillende soorten co sleepers voor de verhuur. Maar ook hebben wij  gewone wiegen, hangwiegen, schommel wiegen en ook tweelingwiegen of 2 losse wiegen voor tweeling baby’s. Wij kunnen je ook helpen als je een bevallingsbad of CUB wilt huren.
Wieg Huren heeft ook een creatieve kant! Heb je die al gevonden? Wij maken boxkleden, babynesten enzo voor de verkoop. Deze producten huur je niet maar worden speciaal voor jouw gemaakt.

Verschonen van een erge poepluier 💩

💩De neus van een kersverse moeder doet opeens heel erg goed werk. Als mama kan jij  als geen ander ruiken wanneer de baby een poepluier heeft of een plas luier. Daar heeft moedernatuur wel voor gezorgd dat je neus opeens goed haar werk doet.

We gaan het allemaal een keer meemaken. Het moment dat je de luier wilt verschonen en je komt tot de ontdekking dat de poep niet alleen in de luier zit maar ook in de romper. Jammer! Wat een pech💩.  Maar geen paniek (meer) Onthoud deze TIP goed en dan is een romper uittrekken niet meer zo erg.

Maar hoe trek je een vieze romper nu uit? 🤮🤢

Juist! Naar beneden. 💪👍

Wat is een co sleeper? En welke moet ik nu nemen

Wat is een co sleeper? En welke moet ik nu nemen.

Deze vraag vroeg ik mij 3 jaar geleden ook af. Ik kwam wel steeds iets tegen op het internet over een co sleeper maar wat het nu precies was, een co sleeper een wieg voor aan je bed.

Wat ik nu weet ga ik met jullie delen.

Een co sleeper is een wieg die je aan 1 kant open kan zetten tegen je eigen bed aan. Je hebt dan een open deel tussen jou en je kindje. De meeste co sleeper maak je aan je eigen bed vast zodat de co sleeper niet kan gaan schuiven. Bij ons huur je altijd een co sleeper met bevestigingsriemen!

Deze bevestigingsriemen moet je echt gebruiken. Je wil niet hebben dan de co sleeper van je vandaan schuift.

Wat is nu het verschil tussen alle co sleepers die worden aangeboden.

Ik ga het je verklappen want het is nog al wat.

Het belangrijkste is, is dat je bed goed aansluit aan je co sleeper.  Het eerste wat je dus moet doen is je eigen bed opmeten. Vanaf de grond tot aan bovenkant van je matras.

In de kraamweek gebruik je ook klossen onder je bed? Hoe hoog is je bed dan? Meer weten over het gebruik van klossen vertel ik je straks.

Heb je het gemeten? Dan komt het volgende.

Van welk materiaal moet je co sleeper zijn?  Van stof of van hout?

Heb je daar een keuze in gemaakt?  Heel goed. Met deze gegevens kun je nu opzoek gaan naar een co sleeper. Kom je er niet uit dan mag je altijd even contact met ons opnemen.

Babynest kopen bij wieg huren

Wist je dat onze creatief afdeling ook babynesten maakt naar wens.

Jij ontwerpt je eigen babynest!

 

Duurder is het niet, wel specialer.
😍 Een uniek babynest.
De levertijd van een product wisselt. Vraag ons wanneer een product klaar kan zijn of geef aan wanneer je het klaar wilt hebben.

Een babynest gebruik je in de box of bij je op de bank. Je kan een babynestje ook meenemen als je op visite gaat.
Wij raden het af om een babynest te gebruiken in het ledikant of wieg.

Dit babynest hebben we mogen maken om als kado te geven op een babyshower.

Bestellen kan via de website www.wieghuren.nl/babynest

Geboorteverhaal van Vajèn

Mooi om het geboorteverhaal van Vajèn te lezen. Lezen jullie weer mee.

Het 1e weekend van juni begon de flinke nesteldrang, de baby kamer moest ingericht worden en de kleertjes en spullen in de was! Vooraf was het plan dit rond de 37 wkn te doen i.p.v. met 35 wkn al. (De hele zwangerschap heb ik ook geroepen dat we de 40 wkn niet halen). Maar goed, hieraan toegegeven, vriendin opgetrommeld en aan de slag! Maandag 4 juni was alles gewassen en netjes ingeruimd.
Dinsdagavond 5 juni gingen mijn partner en ik naar een bijeenkomst bij de verloskundigenpraktijk over bevallen, wel zo handig leek ons! Bij thuiskomt nog even nabesproken samen en daarna het droogrek terug gebracht bij de buren. Bij binnenkomst voelde ik dat ik vocht verloor (nooit last van gehad bij de zwangerschap, maar zou kunnen toch?). Terug thuis kwam er weer een vloed water.. twijfel wel of niet de verloskundige bellen? Na overleg toch maar even gebeld ‘voor de zekerheid’. Vk kwam gelijk en na controle: ik verloor vruchtwater! Op dat moment 35+6 wkn zwanger. Snel spullen pakken en ik hoorde de vk nog roepen: vannacht heb jij je meisje in je armen! Vol emotie van gelukkig, maar ook bezorgdheid naar het ziekenhuis. Wauw vannacht word ik echt moeder, gaat dit wel goed? Het is nog te vroeg! Eenmaal aangekomen in het ziekenhuis werd bevestigd dat ik inderdaad vruchtwater verloor en ik werd opgenomen. Ze hebben geen remmer toegediend, want in principe mocht ze wel geboren worden, maar liever niet natuurlijk. De eerste 48 uur zou het kunnen gebeuren, daarna nam de kans af. Het bleef die dagen (gelukkig) bij oefen weeën en ons meisje zat nog lekker in mijn buik! Slapen lukte die dagen niet, adrenaline stroomde door mijn lijf en ik was zo benieuwd naar haar! Echo’s werden gemaakt en hierop zagen ze dat het vruchtwater verminderd was en dat ons meisje toch wel klein was, ze werd geschat op 2400 gram. Tijdens de controles bij de vk wisten we al dat ze niet zo groot was, maar toch schrokken wij hier even van. Op vrijdag besloten dat ik naar huis mocht mits ik deel zou nemen aan een thuisstudie, Yes! Ik moest echt slapen, anders ging ik een bevalling niet trekken, gelukkig heb ik thuis wel heel goed geslapen! Woensdag 13 juni moesten we wel terug komen, want dan zou ik ingeleid worden. Thuis netjes de controles gedaan bij mezelf en hartfilmpjes gemaakt die automatisch werden doorgestuurd naar het ziekenhuis, gevolgd door een telefoontje van de arts om te bespreken hoe het ging.
Woensdag 13 juni, de dag dat het ging gebeuren! 37 wkn zwanger en het voelde als een overwinning dat wij deze hadden gehaald. Stiekem hoopte ik dat ze de 14e geboren zou worden (vond ik een mooie datum 14-06-2018). ‘S ochtends on 07.00 uur afgezet in het ziekenhuis. De controles begonnen, ik had nog geen ontsluiting, vliezen waren niet gebroken, ik had een scheur in de bovenste vlies.. dit alles moest dus nog gebeuren! Om 07.45 uur gestart met de weeën opwekkers. Om de 2 uur controle, maar er gebeurde weinig. Soms wat kramp, maar dat was prima te doen. Begin van de middag was ie er eindelijk, 1cm ontsluiting! Dit was ook het moment dat ze mijn vliezen gingen breken, het ging nu echt beginnen. Later op de middag werden de weeën heftiger en kwamen ze vaker, ontsluiting ging langzaam, maar er zat vordering in. Onze kleine meid deed het super en dat was voor ons het belangrijkste! Nog even samen gedanst met mijn partner in de kamer voor de afleiding. Rond 15.00 uur begonnen ook de rug weeën, deze waren flink pittig. Tussendoor even op een bal gezeten en onder de douche, dit gaf goede verlichting. Rond 18.00 uur kwamen mijn ouders en zusje en hadden eten meegenomen. Daarna begon toch wel het serieuze werk en had even mijn moment van stilte nodig tijdens de weeën om deze goed weg te kunnen puffen. Om 19.30 uur overlegd met de vk voor een ruggenprik, wat ik eigenlijk dood eng vond, maar de rug weeën waren zo heftig en pijnlijk. Toen de anesthesist kwam nog even mijn twijfels besproken, maar toch besloten om het te doen. Deze heeft 3x geprobeerd de prik te zetten, maar het lukte niet! Enige wat ik dacht dit moet stoppen, ik wil niet nog een prik poging dan maar pijn! De vk bood aan om een morfine injectie in mijn bovenbeen te zetten, dit haalde toch even het scherpe randje ervan af! Vanaf 6/7 cm ontsluiting mocht ik een morfine pomp. In overleg met mijn partner mijn moeder naar het ziekenhuis laten komen, wat was dat fijn zeg! Samen met mijn partner en moeder had ik het gevoel alles aan te kunnen! We naderde de nacht, 6,5cm ontsluiting! 14 juni kwam in zicht, stiekem moest ik hier toch even om lachen! De vk ging de voorbereidingen doen voor de morfine pomp, er moest nog een infuus geprikt worden hiervoor en goedkeuring van de arts. 50 min later stuur ik mijn partner de gang op om snel de vk te halen, ze komt eraan! De couveuse werd binnengereden..

Mijn moeder was ook nog in de kamer, we waren zo’n goed team met z’n 3e, er werd afwisselend water gepakt, tegen me gepraat en een nat washandje op m’n voorhoofd gelegd, dat we besloten hebben dat mijn moeder bij de bevalling mocht zijn. Mijn partner heeft snel mijn vader, zusje en zijn ouders gebeld, die hebben vanaf toen in de familie kamer gezeten. 9 cm ontsluiting en lichte persdrang. Morfine pomp ging niet door, we waren al te ver. Ik was heel rustig, in mezelf gekeerd en probeerde alle instructies zo goed mogelijk uit te voeren. Die rust was zo fijn, hierdoor maar 1x au geroepen, maar voor de rest rust en stilte. Haar hartslag werd niet goed meer geregistreerd, dit kon betekenen dat het niet goed met haar ging en er een keizersnede moest komen of dat de verbinding niet goed meer was. Na bloedafname uit haar hoofd, was het gelukkig de verbinding die niet goed was. Ik was al zo ver zelf gekomen!
Uiteindelijk op 10 cm ontsluiting en het persen kon beginnen! Haar hoofdje nog even mogen voelen, wat een bos haren had ze! Tussendoor nog even tegen de verpleegkundige gezegd dat de klok die er hing achterliep en ze de geboorte tijd op de monitor moest aflezen (het is maar waar je mee bezig bent…). Ik hoor de vk zeggen als je nog 1x zo goed perst bij de volgende pers wee dan heb je daarna je dochtertje in je armen. Dat liet ik mij natuurlijk geen 2e keer zeggen en na flink persen (26 min) werd op 14 juni om 01:24 uur onze dochter Vajèn geboren. Ze was 48 cm en 2908 gram, ze mocht lekker bij ons blijven! Na 8 hechtingen en 24 uur observatie mochten wij vrijdagochtend het ziekenhuis verlaten! Nu bijna 10 weken later genieten wij nog heerlijk van ons kleine blije meisje!

Geniet van jullie mooie meisje!

Matrassen nieuws!

Nieuwe matrassen huren bij Wieg Huren.

Dit kon al wel bij ons.. Maar we willen meer…. 🙂

Afgelopen week is er bij Wieg Huren een vertegenwoordiger van matrassen langs geweest om te vertellen over het verschil in materiaal en welke wij het beste kunnen gaan gebruiken voor de verhuur!

Weet jij het verschil tussen een koudschuim en een polyether matras!?

Het grote verschil in de 2 zit hem in: Een koudschuim matras heeft een beter ventilerend vermogen en is daardoor ook koel. Een koudschuim matras is veel veerkrachtiger dan polyether.  Levensduur van een koudschuim matras is veel langer. Een koudschuim matras heeft een open celstructuur en is veel veerkrachtiger dan een polyether. Als een baby lang op een polyether matras slaapt kan er kuilvorming ontstaan.

Een polyether matras heeft een dichte celstructuur en de levensduur is kort en er kan kuilvorming ontstaan. Een koudschuim heeft een open structuur, ventileerd beter en heeft een lange levensduur. Alleen een koudschuim matras is wel duurder dan een polyether matras.

Bij Wieg Huren heb je al de optie om een nieuw matras erbij te huren maar we willen meer…………. Hier zijn we nu mee aan het rekenen en aan het bekijken wat de klanten willen.

Heb jij een mening over hoe we dit nu kunnen gaan doen! Dan mag je altijd meedenken en ons even mailen. info@wieghuren.nl 

 

 

 

Waarom aanstaande ouders een wieg huren?

 • Je met huren onder de koop prijs blijft. Alles zit erbij
 • Je dacht dat je baby wel op zijn haar eigen kamer zou slapen
 • Je na de bevalling complicaties hebt
 • De wieg van je vriendin mag lenen alleen heeft zij hem nog even nodig
 • Geen ruimte hebt om de wieg op te bergen
 • Je borstvoeding wilt gaan geven
 • Je er niet aan moet denken om je baby gelijk alleen te laten liggen
 • Je niet meer dacht aan gezinsuitbreiding en alles had weggedaan
 • Je al een wieg hebt ( familiewieg ) maar dat een co sleeper wel iets fijner is
 • Je denkt aan het milieu. Als je een wieg bij ons huurt hoeven er minder wiegen gemaakt te worden en dat helpt weer mee aan een duurzame en betere wereld.
 • Je niet genoeg budget hebt voor een nieuwe.
 • Je baby toch erg licht is van gewicht en het ledikant te groot is
 • Je baby ziek is geworden en hem of haar dicht bij je wilt hebben slapen
 • Je al veel spullen moet kopen en aanschaffen is iets lenen of huren is niet z’n slecht idee.